Мангостин е благородникът сред плодовете. Sofia24.bg ще ви разкаже за пурпурния плод,

...
Мангостин е благородникът сред плодовете. Sofia24.bg ще ви разкаже за пурпурния плод,
Коментари Харесай

Вижте кой е най-вкусният плод на света

Мангостин е благородникът измежду плодовете.  Sofia24.bg  ще ви опише за пурпурния плод, който се отличава със характерен усет и отлични хранителни и диетични качества. Мангостинът произлиза от Югоизточна Азия. Отглежда се в Тайланд, Филипините, Индонезия и Малайзия. Вкусът му прилича бадем.

Мангостинът е изтънчен и доблестен, отличен като един от супер плодовете в света. Вътрешността и обвивката му са богати на хранителни субстанции. Той съдържа огромно количество мощни антиоксиданти, както и калций и вит. С. Кората му също е доста потребна. Обикновено тя се смила на прахуляк. От нея се вършат лапи или чай, като оказва помощ при лекуване на диария и дизентерия.

Този плод защищава от загуба на костна маса. Намалява риска от развиване на разнообразни типове рак. Подобрява положението на кожата. Понижава холестерола.

Сокът от мангостин има антивъзпалително деяние. Мангостинът оказва помощ при лекуването на акне поради своите естествени антибактериални свойства. 

Обвивката на мангостина е лилава, която при отваряне разкрива мекия бял плод.

Консумира се като се разреже на две, а по-късно с лъжичка се употребява сърцевината. Мангостин или гарциния, както е латинското му название, с право се смята за най-вкусния плод в света.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР